Butiksinredning som en del av ett koncept

Butiksinredning behöver vara praktisk och ha lång hållbarhet samtidigt som utseendet måste vara tilltalande och kunna anpassas efter varje butiks image.

Inredning för butiker måste mer än andra typer av möbler vara tillverkade av material som har stor tålighet, och samtidigt möjliggör smart och snygg design. Metall är ett användbart material för butiksinredning då det både är mycket starkt samtidigt som det kan formas till möbler som tål de påfrestningar som en butiksmiljö innebär. Dessutom kan metallen ges många olika utseenden, från starka färger till skinande eller matta ytor, vilket lämpar sig väl för de många stilar butiker har behov av.

Del av butiken
En butikskedja måste idag ha ett tydligt koncept för att tilltala sina kunder, och inredningen är en viktig del av detta koncept då genomtänkt och stilsäker inredning ger ett gott första intryck och lockar fler kunder. Inredningen ska harmonisera både med butikens produkter, färgsättning och stil och dessutom naturligtvis vara stark nog att tåla butiksmiljön. Just metall kan användas för en rad olika typer av butiksinredning, både hyllor, displayställ och skyltställ kan kombineras för att skapa en butiksmiljö som är luftig och tar så lite utrymme som möjligt men som ändå har hög kapacitet för att förvara alla typer av produkter. Med dagens tekniker kan metallinredning produceras både snabbt och billigt.

Olika möbler
I en butik behöver man fler möbler än vad man som kund kanske tänker på då man kliver in i lokalen. Detta är delvis för att smart inredning framhäver produkterna mer än möblerna, och snarare förstärker den atmosfär som butiken vill förmedla än att verkligen synas. De flesta butiker behöver idag ett brett urval av exempelvis montrar, hyllor och displayställ i olika storlekar, färger och former. En av de mest användbara typerna av metallkomponenter för att konstruera nätta och luftiga hyllor med är metalltråd. Det kanske låter lustigt att en tråd överhuvudtaget kan bestå av metall, men det är faktiskt en av de mest flexibla och mångsidiga formerna av metallkomponenter man kan arbeta med. Precis som vilken tråd som helst kan den nämligen formas utan begränsningar och kan dessutom bestå av många typer av metall såsom järn, mässing eller stål. För att skapa en hylla eller ett ställ i tråd använder man en så kallad bockningsmaskin, som med stor kraft böjer till tråden efter önskad design.

Kvalitet en garanti
Vid all metallproduktion genomgår metallprodukterna gedigna och kvalitetssäkrade processer som syftar till att ta tillvara på metallens absolut bästa egenskaper, och se till att dessa håller under längsta möjliga tid. Butiksinredning måste tåla både en hel del stötar och tung belastning, och dessutom måste man räkna med påverkan från fukt och elektricitet vilka också medverkar till att sakta men säkert slita på möblerna. När man jobbar med exempelvis metalltråd ser man ofta till att utföra någon sorts rostskyddsbehandling redan på trådstadiet. Detta kan vara förzinkning där tråden beläggs med ett fint lager zink eller förkromning där man applicerar ett tunt lager krom. Det som båda dessa ytbehandlingar har gemensamt är att de ger lagom skydd för inredning samt mycket fina, glänsande ytor vilket är ett utseende perfekt lämpat för butiksmiljön.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)