Sälja industrimaskiner för att sälja bolag

Om du har bestämt dig för att sälja bolag för likvidation så måste bolaget vara redo för försäljning. Det ska vara vilande och då kan det inte finnas utrustning och industrimaskiner kvar. Dessa måste säljas och det kräver en god plan.

Vi tar en titt på några möjliga lösningar och saker som du bör tänka på för att bli av med industrimaskinerna på bästa möjliga vis.

Sälja maskiner för att sälja bolag

När det blir dags att avveckla ett industriföretag så kan processen för att sälja tunga industrimaskiner för plåtbockning och mer kännas skrämmande. För att detta ska gå så smidigt som möjligt kan det vara klokt att göra det hela med följande steg:

Steg 1 – Analysera utrustning och maskiner

Först och främst gäller det att analysera den utrustning som ska säljas. Du behöver vara väl insatt i maskinernas skick och eventuellt byta ut delar. Här ska det sägas att det kan bli kostsamt att byta ut delar så du får räkna på om det kommer att löna sig.

En del av denna analys är också att ta reda på aktuellt marknadsvärde för varje maskin. Det är något som kan avgöra om du verkligen vill lägga tid på att försöka sälja eller om det kan löna sig att ge bort mot att någon kommer och plockar upp maskinen.

Steg 2 – Bestäm dig för att sälja eller kassera

För att sälja bolag för avveckling så måste det vara vilande. Om du inser att det kommer att ta för lång tid att hitta köpare av dina industrimaskiner så kanske du ska se på olika kasseringsmetoder istället. När det inte går att sälja vidare kan du ta reda på om det går att återvinna delar, ge bort maskinen till utbildningar eller till personer som du finner online.

/tang.jpg

Steg 3 – Bjud ut till försäljning

Om du bestämmer dig för att sälja så är det dags att annonsera om detta. Det kan du gör på nätet. Kanske har du en Facebook-sida med följare där du kan lägga ut ett meddelande om maskinerna som du säljer och till vilket pris.

Det kan också finnas kunder eller samarbetspartners som kan tänka sig att köpa dina industrimaskiner. Var effektiv och lägg ut krokar online såväl som bland de du känner. Detta kan leda till att fler hör av sig och då kan du sälja till den som är redo att köpa snabbt och sedan hämta upp maskinen.

Steg 4 – Sälj ditt bolag!

När du har blivit av med maskinerna och inte längre har några lokaler så kan du sälja bolag för likvidation. Alla papper måste vara iordning för att detta ska bli möjligt. Men när du väl har sålt dina industrimaskiner och fått de bortförda är det inte långt kvar tills avvecklingen kan vara genomförd!

16 Jun 2023

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)