När ingen beställer kantpressning kan det bli likvidation

Svensk industri har länge fått kämpa med en nedgång av beställningar. År 2019 kunde det konstateras att särskilt stål- och metallindustri drogs med en nedgång som påverkade hela produktionskedjan. Att fundera på likvidation för att förhindra ett läge då det blir konkurs är något som blivit vanligare bland industriföretag.

Likvidation eller konkurs

Om valet är likvidation som du genomför med mindre förluster eller en konkurs är det första alternativet antagligen det du föredrar. I slutet av 2019 var konjunkturinstitutets konfidensindikator för industrisektorn nästa lika svag som under finanskrisen 11 år tidigare. Att plåtbockning och kantpressning inte efterfrågas på samma sätt är inte unikt för en viss region i Sverige.

Detta kanske kan kännas som en tröst då du inser att det är dags att lägga ner. Men i praktiken är det förstås trist att komma fram till det beslutet. I varje fall då det rör sig om en verksamhet som du hade hoppats driva under många årtionden framöver.

Nu kan det förstås vara så att det ändå finns hopp för framtiden. Även om du måste avveckla bolaget nu kan det ju vara så att du kan komma igång igen senare. Då är det viktigt att du inte avslutade den nuvarande verksamheten med en konkurs.

En frivillig likvidation som sköts på rätt sätt är något som tar hand om ditt rykte. Du kan behålla goda relationer med kunder och leverantörer som du kanske vill ta upp kontakten med igen vid ett senare tillfälle då det blir dags att göra ett nytt försök i ny regi.

Få hjälp med att avveckla ab

Du kan det mesta om kantpressning och bockning men ganska lite om hur ett företag ska avvecklas i enlighet med rådande svenska regler. Visst kan du kontakta Bolagsverket och följa deras direktiv. Men det här kan ta en hel del av din tid.

Ett lättare sätt att utföra en likvidation på är att sälja bolaget i vilande form och få det avvecklat av en bolagsservice. Då behöver du inte sätta dig in i hur detta ska göras. Bolagstjänsten kommer att sköta allting åt dig. Du säljer och är klar med bolaget, enkelt och snabbt!

20 Feb 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)