Viktiga fördelar med rörlaserskärning

Lasertekniken har sedan länge lämnat sin vagga. Idag är det många verkstäder som erbjuder bockning av olika slag som dessutom kan skära med laser. Tekniken är flexibel och populär. Vi ska ta en titt på några av de främsta fördelarna med rörlaserskärning.

Komplexa former med rörlaserskärning

En av de viktigaste fördelarna med rörlaserskärning är att den tillåter riktigt komplexa former. Det som inte hade varit möjligt med andra metoder blir lekande lätt då du jobbar med rörlasern. På grund av detta går det att dra ner på kostnader för dyra verktyg, för att inte säga att helt eliminera den. Detta kan få stor betydelse för projekt där man annars inte hade haft budget för att få fram det önskade resultatet.

Flexibel teknik för rörbeskärning

Det är möjligt att laserskära i rör med fiberteknik. Detta ger stor flexibilitet. Det går att skära med 2D teknik såväl som med 3D teknik. Därmed så blir möjligheterna alltfler och det går att anpassa produktionsprocessen till de mål som finns.

Det går bra att skära i olika material

En annan viktig fördel med rörlaserskärning som vi bör nämna är att den är väl anpassad till olika typer av material. Laser fungerar bra för stål och aluminium. Dessutom så kan man beskära material som har olika typer av behandlingar som till exempel galvanisering.

Precis håltagning som är kostnadseffektiv

Sist men inte minst ska vi ta upp det där med håltagning. Med rörlaserskärning så är det möjligt att göra hål i rör utan att detta blir dyrt. Normalt sett så måste man ju ta fram särskilda verktyg för detta men så blir det inte med laser.

Detta är bara några av fördelarna med rörlaser men du kanske redan har insett att detta blir rätt tillverkningsmetod för ditt projekt. Tänk då på att välja en erfaren samarbetspartner som kan kombinera flera olika metoder för bästa möjliga resultat!

/linjaler.jpg

 

23 Dec 2023

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)