Vad kan en rörbockare tjäna på snabbavveckling?

Efter många år som rörbockare så har du kommit till slutet på bolagets resa. Det är nu dags att avveckla ab och du undrar vad en rörbockare kan tjäna på snabbavveckling. Metoden är ett alternativ till att själv likvidera bolaget. Men det här kostar ju pengar och därmed är det klokt att du tar reda på precis vad du har att tjäna på snabbavvecklingen.

Snabbavveckling kräver inga förkunskaper

Du kan det mesta om rörbockning såväl som plåtbockning men det administrativa omkring ditt bolag har du fått hjälp med. Då det blir dags att lägga ner bolaget så kan du tänka precis som du har gjort med din bokföring och annat som inte är din specialitet.

Med snabbavveckling så måste du inte kunna något om hur man avvecklar ett ab på lagligt sätt. Det här kommer ju firman som köper ditt bolag för likvidation att ta hand om. Du kan lägga det hela bakom dig och lita på att det hela görs på rätt sätt.

Det går snabbt när du får hjälpen

En annan fördel för dig som inte direkt har lust att sitta med en avveckling under det kommande året är att snabbavvecklingar går så snabbt. Det hör vi ju på namnet. Om allt är på sin plats och du kan ge bolaget allt som de behöver för att likvidera kan du vara klar med detta på några dagar.

Du kommer att få en utbetalning för ditt bolag. Det blir pengarna som finns i aktiekapitalet minus den avgift som tas ut för avvecklingen. Jämför detta med att själv sitta med avvecklingen och 7 månader senare få pengarna.

Att det går snabbt att bli klar med avvecklingen och att få ut pengarna som finns i bolaget kan vara positivt på flera sätt. Om du hade tänkt göra något annat som kräver en insats så får du ju snabbt pengarna till detta. Samtidigt är din tid också värd något. Frågan är hur mycket du tycker att de timmar som du hade lagt på likvidationen är värda.

/ror-i-tunna.jpg

Du kan släppa bolaget i tankarna

En annan fördel för dig som känner att det där med att lägga ner ab inte är något vidare intressant är att en snabbavveckling låter dig tänka på annat. När du har sålt är du klar. Det är det hela. Oavsett om du ska gå i pension eller syssla med något annat så kan det vara bra att slippa tänka på bolaget som du inte längre vill syssla med.

Det kan vara en befrielse att inte behöva fundera på om det blev rätt i papper och om kommunikationen med Bolagsverket är i sin ordning. Allt detta kan du släppa då du säljer ab för att få det avvecklat. Väljer du bara en seriös bolagsservice så kan du lita på att de gör allt enligt konstens alla regler och du behöver aldrig igen fundera på det industribolag som du bestämt dig för att lägga ner för alltid.

19 Apr 2022

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)