Förpacka rörbockade detaljer med sträckfilmsmaskin

Detaljer som ska skickas vidare måste förpackas på rätt sätt. Det här är en vetenskap i sig, och varje företag måste komma fram till vad som kommer att passa deras produktion bäst. Det är dock mycket vanligt att man använder sig av en sträckfilmsmaskin som de som du kan se på hemsidan Pallpack.no. Då man lastar en pall med flera förpackningar så kommer sträckfilmen att ge hög säkerhet och ett mycket bra skydd under resans gång.

Med en sträckfilmsmaskin så får man ett bra skydd

Det finns lite olika slags förpackningsmaskiner. Med en bandningsmaskin så kan man ta hand om mindre emballage och med en sträckfilmsmaskin så klarar man de stora pallarna som man har lastat med detaljer. Det är framförallt det goda skyddet som man vill åt med plasten som sluter tätt om emballaget.

Även om det som man har rörbockat håller en mycket hög kvalitet och inte kommer att förstöras av lite vatten och smuts så är det ju knappast smutsiga produkter som man vill leverera till slutkund. Det är viktigt att man använder sig av förpackning som skyddar innehållet från smuts och annat som emballaget kommer att utsättas för under transport.

Minska risken för detaljer som försvinner

När man paketerar mindre objekt så finns ju även risken för att de kan försvinna om man inte har tätt omslutande paketering. Det är knappast lönt att försöka finna mindre metalldetaljer som har försvunnit i lastbilar och på lager. Men det kan bli dyrt att producera mer bara för en mindre del av produktionen försvann på väg.
Då man använder sig av en sträckfilmsmaskin för att paketera den pall som detaljerna står på så får man extra säkerhet vad gäller den här biten. Med tätslutande plast så kommer detaljerna inte att kunna ramla av och man slipper svinnet.

Plasten som är mycket slitstark är också mycket elastisk och det är det som gör att man kan förpacka så många olika produkter med den. Man använder samma sträckfilm till stora pallar som till små papperskartonger, och det kan verkligen komma väl till pass då man kan ha olika typer av leveranser av detaljer.

Numera så används den här förpackningstekniken inom de flesta branscher för att den innebär en så hög säkerhet och ett så bra skydd för transporter. Det spelar ju ingen roll om man ska skicka skruvar eller ramar. Det är lika viktigt för varje företag att detaljerna kommer fram i gott skick. Om de inte gör det så kan det bli väldigt dyrt!

Lägsta kostnaderna för förpackning

Men för att det ska bli riktigt billigt så är det också viktigt att man förpackar detaljerna med rätt typ av sträckfilm. Beroende på den sträckfilmsmaskin man har så kan det till exempel vara så att man behöver försträckt plats. Man behöver alltid anpassa tjocklek på filmen så att man får det bästa priset i enlighet med de behov som man har.

10 Jun 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)