Hög kvalitet med smart gänglåsning

Något som kan påverka hållbarheten hos produkter och detaljer är den gänglåsning som används för att säkra skruvar. Man kan bland annat med ett slags lim se till att skruven kommer att sitta som den ska trots att den utsätts för en hel del slitage. Det här får stor betydelse för mer än det faktum att skruven inte lossnar. Produkten håller längre och kan också skyddas mot korrosion.

Höga krav på gänglåsning

Idag så ställer man höga krav på skruvarna och deras montage. Det här kan man göra då man har gänglåsning som fungerar som den ska. Det finns lite olika metoder för att fästa skruvarna bättre och de har olika teknik och olika kostnad. Vad man väljer beror på hur starka skruvanordningar man vill ha. Dessutom så måste man beakta möjligheten att plocka isär produkter och projekt utan att behöva skada metalldelen som skruven sitter i.

När man har använt sig av permanent skruvlås så är det mycket svårt att byta ut detta. Men det finns versioner som i stort sett är permanenta men som med rätt teknik gör det möjligt att uppdatera och underhålla skruvfästet. Det här är en mycket modern variant av gänglåsning och den är inte gratis. Men för många så finns det god anledning till att betala lite mer för en lösning som är skräddarsydd. Man kan ju spara pengar i det långa loppet på högre kvalitet och på möjligheten att återanvända skruvar och gänglås.

1 Sep 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)