Köpa nya eller begagnade lasermaskiner

En ny industrimaskin är en stor investering och det är klart att man vill få bästa möjliga pris för den. Det finns pengar att spara på begagnade maskiner men om det här kommer att bli det bästa alternativet beror på flera faktorer. Numera så kan man köpa begagnade lasermaskiner från företag som även hjälper till med installation och eventuell hjälp som man behöver med driften vilket gör att man inte tar samma risker som om man köper maskinen utan någon som helst support.

Lasermaskinen skär exakta linjer

Fördelar med nya lasermaskiner

Det går inte att bortse från att det finns många fördelar med att köpa en lasermaskin som är helt ny. Den kommer ju med nya innovationer och är gjord för att erbjuda högre produktivitet än tidigare maskiner inom samma kategori. Man kan se fram emot fördelar som:

  • Hög precision
  • Snabb tillverkningstakt
  • Låga driftskostnader
  • Minimalt underhåll
  • Bästa mjukvaran för programmering

Den nya maskinen blir med största sannolikhet en stor tillgång så länge som man ser till att skaffa den modell som möter ens behov på bästa vis. Här kan det vara en fördel att köpa maskinen från företag som säljer laserskärningsmaskiner och som även kan hjälpa till med att välja rätt modell och att göra inställningar som gör att den blir skräddarsydd för produktionen.

Om man väljer att köpa begagnat

Begagnat behöver ju inte betyda att maskinen är gammal och mycket sämre än det som finns på marknaden idag. Det händer ju att företag går i konkurs, att man väljer att uppgradera till nya maskiner för att man behöver högre prestanda, eller att man helt enkelt går över till en annan typ av produktion och därmed inte längre behöver lasermaskinen som är i mycket gott skick. När man kan köpa den här typen av begagnade lasermaskiner så kan man absolut göra ett klipp, men vem ska bedöma skicket?

Om man köper lasermaskiner från ett företag som har god kontakt med den som tidigare använde maskinen som man är intresserad av och som också har förmågan att se över den så får man ett säkrare köp. Det är heller inte dumt att köpa den begagnade industrimaskinen från ett företag som är experter på det företag som den kommer ifrån. Det här är kunskap som man får god nytta av då man ska bedöma om maskinen kommer att bli ett bättre val än en ny laserskärare.

Genom att köpa från ett företag som fungerar som mellanhand så kan man ju även få hjälp med installation såväl som med service. När man även får utbildning på plats så blir det ju mycket lättare att snabbt komma igång med den nya eller den begagnade maskinen och få ut mesta möjliga av den. Det blir ett tryggt och lönsamt köp helt enkelt.

23 Feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)