Moderna rörbockningsverktyg för snygg butiksinredning

Det är numera rätt så vanligt att man tillverkar möbler av metall. Ibland så kombinerar man olika material och ofta så är det så att rör som har bockats utgör ramen eller stommen för möbler som till exempel stolar. Med moderna rörbockningsverktyg så kan man ta fram väldigt vackra möbler som kan fungera perfekt i en butik som butiksinredning, men som också kan vara fina på kontor eller i ett hem.

Moderna rörbockningsverktyg ger stora fördelar

Oavsett om man jobbar med plåtbockning, kantpressning eller annan form av metallbearbetning så är det så att de moderna maskinerna gör väldigt stor skillnad vad gäller resultat. Med moderna rörbockningsverktyg så får man en otrolig precision och man kan tillverka del efter del med precis samma mått. Här behöver man inte jobba på traditionellt sätt med sand och hetta, och tempot är bra mycket högre.

En väldigt stor fördel med den moderna bockningstekniken är att man slipper valkarna som så lätt uppstår då man försöker bocka rör för hand. Man får släta fina övergångar och perfekta dimensioner. Det här gör det möjligt att skapa stora uppsättningar av möbler och inredning med hjälp av metallrör som kan böjas till allt från hyllor till stolar.

Vacker metall ger vackra möbler

Men det räcker förstås inte med god teknik för själva bockningen. Ett rör kan vara perfekt format men ändå inte lämpligt för möbler till en butik då det inte har rätt yta och färg. Det här löser man genom att först och främst se till att bocka metallrör som är av rätt typ av metall. Här kommer saker som tjocklek på röret också att spela in och man behöver en god balans mellan styrka och estetik.
När man väl är klar med rörbockningen så kan man behandla rörens yta med lackering så att man får en vacker design som kommer att passa in i kommersiella sammanhang. Kunden kan välja fritt mellan olika färger och glans och här ska man förstås betänka helhetsbilden och hur de rörbockade möblerna ska fungera tillsammans med annan inredning.

Skräddarsydda projekt för butiken

Många gånger så kan det vara så att man behöver skräddarsydd butiksinredning till en butik. Kanske ska man bygga på med fler möbler eller byta ut sådant som inte längre håller måttet. Med moderna rörbockningsverktyg så är det inte så svårt att skapa skräddarsydda möbler av rör. Man kan använda sig av olika metoder för att få fram rätt dimensioner och har man jobbat med verkstaden tidigare så har man kanske den nödvändiga informationen lagrad på en dator så att man kan fortsätta att producera de inredningsdetaljer som man vill uppdatera butiken med.

9 Aug 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)