Sälja bockningsmaskiner då man ska likvidera aktiebolag

Beslutet om att likvidera bolaget är redan fattat men nu återstår frågan om vad som ska göras med alla industrimaskiner som fortfarande är i gott skick. Då man ska likvidera aktiebolag så måste man också göra sig av med alla tillgångar som finns på verkstadsgolv och på lager. Det här kan vara lättare sagt än gjort. Vem vill köpa en stansmaskin från förra årtiondet och till vilket pris?

Likvidera aktiebolag med god planering

Det gäller verkligen att planera väl inför en likvidation och försäljning av industrimaskiner bör ingå i denna planering. Man kan ju inte med säkerhet veta att man kommer att kunna sälja samtliga bockningsverktyg. Men om man annonserar på rätt platser i god tid så finns det en chans. Om man fortfarande står med maskiner och verktyg då lokalerna ska utrymmas så måste man ju förvara dessa på annan plats och det är inte alla som har plats i garaget för stora industrimaskiner som inte direkt blir mer efterfrågade för var år som går.

Nyare bockningsmaskiner

Nyare bockningsmaskiner kan man ganska snart sälja av. Om de tillhör de allra senaste modellerna så bör det finnas flera intressenter. Kanske finns det verkstadsföretag i närheten som kan få god användning av nyare kantpressar och som inte har något emot att betala bra för dessa. Det går förstås också att sälja maskiner till andra delar av Sverige och till andra länder men då kan det krävas lite mer arbete vad gäller diskussion omkring pris.

På nätet så kan man annonsera i svenska såväl som internationella forum. Det är bra för då går det snabbare att hitta rätt köpare som förstår maskinernas verkliga värde. På nätet så kan man också undersöka hur mycket man skulle kunna begära för en viss maskin. I forum så kan man prata med folk som vill köpa, sälja eller bara prata om industrimaskiner som bockar och fräser.

Äldre industrimaskiner

Det finns ett intresse även för äldre industrimaskiner. Privatpersoner och lärare på utbildningar är ofta på jakt efter verktyg som inte är så avancerade och som kan användas för att lära in grunder på ett effektivt sätt. Man kan alltså sälja en gammal svarv som har stått i ett hörn oanvänd i flera årtionden. Det viktigaste är att man publicerar på rätt plats och i tid. Om man börjar med försäljning av maskiner för att kunna likvidera aktiebolag i sista stund så kan det bli stressigt. Även om man har plats för de gamla maskinerna hemma i källaren så kan det ju vara en fördel att få allting gjort innan likvidationen. Då får man ett ordentligt avslut på företaget.

6 Feb 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)